◄مقدمه
تاریخ گواه آن است که در همه وقت آنچه درهم آهنگی، هم فکری و هم سویی جمعی یک امت پیشران بوده و هست، هنر است و حضرت شمسالشموس علی بن موسیالرضا علیهالسلام، چشمه ای جوشان در ایران اسلامی است که آستانش همه دلدادگان به هنر را سیراب می کند.
جشنواره بینالمللی امام رضا علیهالسلام در ایران و جهان اسلام به عنوان یکی از بسترهای زلال و جاری آفرینشهای فرهنگی و هنری، تمامی هنرمندان و فرهیختگان مشتاق به آن آستان ملکوتی را برای بیستمین قرار و بیان عاشقی فرا میخواند.
بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا علیهالسلام با مشارکت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی و به مناسبت دهه کرامت، دوازدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی را برگزار مینماید.
◄اهداف
اشاعه فرهنگ منور رضوی درسطح جامعه ازطریق گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری
ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت بامحوریت شخصیت، سیره ومعارف امام رضا (ع)
گسترش فعالیت های فرهنگی هنری مرتبط با سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا (ع)
بسط و ترویج هنرعکاسی با محوریت خانواده و فرهنگ رضوی، ترویج سبک زندگی، ارتباط جوانان با فرهنگ دینی
رشد کمی وکیفی محصولات فرهنگی، هنری و رسانه ای فاخر و اثرگزار، فراگیر وعامه پسند
تولید محتوا در جشنواره ها، جهت انتشار در رسانه های اجتماعی و فضای مجازی
مراحل شرکت در جشنواره:
- مطالعه دقیق و کامل فراخوان
- انتخاب عکس ها
- تغییر اندازه عکس ها با توجه به راهنمای تغییر سایز عکس
- ثبت نام در سایت جشنواره
- آپلود عکس ها
موضوع و بخش های جشنواره:
◄ بخشهای جشنواره
بخش عکس های با دوربین حرفه ای
بخش عکس های با تلفن همراه
◄موضوع جشنواره
– آداب زیارت امام رضا (ع)
– نماز، دعا و نیایش در حرم رضوی
– ایثار وشهادت در فرهنگ رضوی
– حریم حرم مطهر رضوی
– آیین های دینی و مذهبی در فرهنگ رضوی
– نقش فرهنگ رضوی در نهاد خانواده و انتقال آن به نسل جوان
– معماری و هنرهای اسلامی در حرم رضوی و بافت اطراف آن
- هر شرکت کننده می تواند پنج عکس گرفته شده با دوربین عکاسی و پنج عکس گرفته شده با موبایل را در موضاعت جشنواره در این دو بخش ارسال کند(درمجموع ۱۰ عکس برای ۲ بخش). هر عکس را تنها در یک بخش می توان شرکت داد. عکس های شبیه به هم را نمی توان در جشنواره شرکت داد. نسخه های رنگی و تک رنگ از یک عکس می بایست یک عنوان یکسان داشته باشند و نمی توانند همزمان در بخشهای مختلف این جشنواره شرکت داده شوند. عکس ها باید طبق تعاریف که در انتهای فراخوان آمده، باشند.
- اندازه ضلع افقی حداکثر ۱۹۲۰ پیکسل یا ضلع عمودی ۱۰۸۰ پیکسل باشد. حجم هر عکس از ۲ مگا بایت بیشتر نباشد.
تقویم:
- آخرین مهلت ثبت نام: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
- انتخاب اولیه آثار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ (توسط هیئت انتخاب)
- داوری نهایی آثار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ (توسط هیئت داوران)
- اختتامیه جشنواره و اعلام نتایج: نیمه اول خردادماه ۱۴۰۲
سایت بصورت خودکار در ساعت ۲۴ آخرین مهلت ثبت نام بسته می شود.
دبیر:
مهدی زابل عباسی EFIAP/b
داوران:
هیئت انتخاب◄
مهدی اسحاقی قالیباف EFIAP
آلما منشی باغان AFIAP
امیر حسامی نژاد
مهدی عقیقی
هیئت داوران◄
محمدرضا لطفی
ابراهیم بهرامی EFIAP/b
علی سامعی MFIAP, ESFIAP, EFIAP/g
کمال الدین شاهرخ
محمد رضا چایفروش
جوایز:
در مجموع ۸۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی و دیپلم افتخار
– بخش عکس های با دوربین حرفه ای
نفر اول : تندیس جشنواره امام رضا (ع)، دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۴۰۰ میلیون ریال
نفر دوم: دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۲۰۰ میلیون ریال
نفرسوم: دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریال
– بخش عکس های با تلفن همراه
نفر اول: دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۸۰ میلیون ریال
نفردوم: دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۶۰ میلیون ریال
نفر سوم: دیپلم افتخار، جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریال
شرایط شرکت در جشنواره:
- سایت این جشنواره همان دبیرخانه دیجیتال فوکوس یا Salon.Photo است که به چندین زبان از جمله فارسی است. در هر کشور زبان سایت بصورت خودکار بر اساس زبان آن کشور نشان داده می شود. شرکت کنندگان دوره های قبل جشنواره خیام و سایر جشنواره هایی که از دبیرخانه دیجیتال فوکوس استفاده کرده اند، با همان نام کاربری و بدون نیاز به ثبت نام دوباره، می توانند در این جشنواره شرکت کنند. همچنین با مراجعه به سایت دبیرخانه دیجیتال فوکوس به نشانی www.Salon.Photo می توان از نتایج خود در تمام جشنواره هایی که شرکت کرده اید آگاه شده و ایمیل نتایج خود را ارسال کنید.
- برای جلوگیری از ثبت نام های بی هدف و تکراری، سایت به گونه ای طراحی شده که نام کاربری، کد ملی شرکت کننده باشد. چون ممکن است در روزهای پایانی اختلال در شبکه اینترنت وجود داشته باشد، پیش بینی لازم را انجام دهید.
- عکس ها می بایست در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ ثبت شده باشند.
- نوآوری در محتوای آثار ارسالی مورد توجه هیئت داوران جشنواره قرار خواهد گرفت.
- رویکرد جشنواره مستندگرایانه است و متکی به ذهنیت خلاق هنری عکاس می باشد. ویرایش عکس تا اندازه ای که به ماهیت مستند عکس لطمه وارد نکند، آزاد است.
- عکس های مونتاژ شده از جشنواره حذف خواهند شد.
- عکس هایی که در سایر جشنواره شرکت داده شده باشند و یا تکراری باشند، از جشنواره حذف خواهند شد.
- برگزار کننده حق بهره برداری عکس های ارسالی را برای مصارف فرهنگی اعم از نمایشگاه عکس، انتشار در بولتن ها، مجله ها، اطلاع رسانی، تبلیغات، فضای مجازی و بیلبورد شهری خواهد داشت.
- آثار راه یافته به نمایشگاه گواهی حضور دریافت خواهند کرد.
- درصورت لازم بودن جهت تایید مالکیت عکس از سوی هیئت داوران، دبیرخانه جشنواره فایل اصلی RAW و یا حجم بالای JPG را در بخش حرفه ای از عکاس دریافت خواهد کرد. ( در بخش تلفن همراه پس از انتخاب، در نهایت عکس می بایست قابلیت چاپ ۳۰ در ۴۵ را داشته باشد).
- ارسال اثر منوط به پذیرش حق مالکیت اثر و قوانین جشنواره می باشد و در صورت عدم رعایت قوانین، دبیرخانه حق حذف شرکت کننده را دارد.
- آثار ارسال شده می بایست فاقد واترمارک و لوگو باشد.
- آثار ارسال شده، ابتدا توسط هیئت انتخاب بررسی می شود و آثاری که ارتباط موضوعی یا از نظر فنی مرتبط با جشنواره نباشند، حذف خواهد شد.
- تصمیم گیری در مورد موارد پیش بینی نشده برعهده دبیرخانه جشنواره است.
عنوان عکس: عنوان فایل باید عنوان عکس به انگلیسی باشد. هر عکس باید یک عنوان منحصر به فرد به زبان انگلیسی داشته باشد که توصیف کننده آن عکس باشد و این عنوان منحصر به فرد باید برای شرکت آن عکس یا هر عکس مشابه به آن در تمامی جشنواره ها استفاده شود. یعنی هر عکس را در تمام جشنواره ها فقط با یک عنوان می توان شرکت داد. حتی اگر عکسی را قبلا در جشنواره ای بصورت رنگی شرکت داده اید و در جشنواره دیگری آنرا سیاه و سفید ارایه می کنید هم، نباید عنوان را تغییر دهید. حتی اگر عکس را کراپ کردید و با یک کراپ جدید ارائه می دهید هم نباید عنوان آن را تغییر دهید. دو عکس مختلف نباید عنوان یکسان داشته باشند. عنوان باید ۳۵ حرف یا کمتر باشد. در عکس ارسالی نباید عنوان عکس یا اسم عکاس برای داوران قابل مشاهده باشد. و هیچ چیزی در عکس نباید وجود داشته باشد که به وسیله آن اسم عکاس شناسایی شود. عکس را نمی توان با عنوان “بدون عنوان“،”شماره فایل دیجیتال عکاسی شده با دوربین” (مثلا DSC05121)، حروف خاص )مانند: &، $، #) یا دارای پسوندهای فایل مانند .jpg یا .jpeg و یا عنوانی که فقط شماره باشد (مثلا ۱۲۳۲۴۵) ارائه کرد، اینگونه عناوین، بدون عنوان محسوب شده و عکس های بدون عنوان از جشنواره حذف خواهند شد و برای دریافت القاب FIAP و PSA نیز محاسبه نمی شود. عنوان در داوری خوانده نمی شود و تنها برای شناسایی عکس است، به همین دلیل تمام عکس های خود را نامگذاری کنید. عنوان باید کوتاه باشد. عنوان های ساده برای عکس خود انتخاب کنید نه عنوان های بسیار پیچیده و عرفانی!
ثبت نام: ثبت نام و ارسال عکس ها فقط باید در سایت جشنواره انجام گیرد. اگر فرایند ثبت نام و عکس های ارسالی مطابق شرایط فراخوان نباشد، امکان شرکت عکس ها در داوری وجود ندارد.
- در هنگام ثبت نام، صفحه کلید انگلیسی استفاده شود.
ویژگی های فایل عکس: اندازه ضلع افقی حداکثر ۱۹۲۰ پیکسل یا ضلع عمودی ۱۰۸۰ پیکسل باشد. عکس ها را کوچکتر هم ارسال نکنید زیرا در داوری کوچکتر دیده می شوند و امتیاز کمتری می گیرند.Quality عکس ها را بصورتی انتخاب کنید که حجم هر عکس از ۲ مگا بایت بیشتر نباشد. عکس ها باید با فرمت jpg و با مود رنگی RGB ذخیره شوند. اگر مود رنگی عکستان بجز RGB هر مود دیگری باشد، فایل PDF نتایج و گواهی پذیرش شما بدون عکس خواهد بود. لطفا اندازه و حجم عکس ها را پیش از ارسال کنترل کنید، در صورتیکه عکس ها شرایط ثبت نام را نداشته باشند، در هنگام ثبت نام، آپلود نخواهند شد. می توانید راهنمای روش تغییر سایز عکس را مطالعه کنید.
پس از انتخاب هیئت داوران به صورت یک فایل Jpg و با بالاترین خروجی دوربین عکاسی در بخش دوربین حرفه ای و همینطور با بالاترین کیفیت در بخش دوربین تلفن همراه ارسال شود.(پس از انتخاب با صاحب اثر تماس گرفته خواهد شد تا فایل عکس خود را ارسال کند و درصورت نبود فایل کیفیت بالا، عکس وی از جشنواره حذف خواهد شد).
تعاریف:
مطابقت با تعریف بخش: عکس های هر دو بخش باید مطابق تعریف موضوعات جشنواره باشد.
درصورت نیاز می بایست فایل خام و بدون ویرایش عکس جهت بررسی مطابقت با تعریف به دبیرخانه ارائه شود. عدم ارائه فایل RAW یا JPG بدون ویرایش می تواند منجر به حذف عکس از جشنواره شود. عکس هایی که در چارچوب تعاریف ارائه شده نباشد از داوری حذف خواهد شد.
بخش اردوها:
برگزارکننده جشنواره در جهت افزایش سطح آموزشی و ارتباط دیگر عکاسان نقاط مختلف کشور در جهت شناخت فرهنگ رضوی ، اردوی عکاسی ازحریم حرم مطهر امام رضا (ع) را برای عکاسان حرفه ای در نظر گرفته است که تاریخ آن به اطلاع عکاسان خواهد رسید.
نحوه انتخاب حضور عکاس در اردو به صورت ارسال رزمه به
می باشد.Photokhorasan@yahoo.com نشانی اینترنتی
به همراه تصویر کارت ملی ایمیل شود. PDF رزمه می بایست به صورت یک فایل
هزینه اسکان ، پذیرایی، صدور مجوز برای عکاسان برعهده برگزارکننده خواهد بود.
شورای سیاستگذاری:
رئیس شورای سیاستگذاری: (ع) مرتضی سعیدی زاده، مدیرعامل بنیاد امام رضا
محمد حسین زاده ،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: رئیس جشنواره
محمدجواد قاسم پور، قائم مقام بنیاد امام رضا(ع)
علی ثابت نیا، نماینده تخصصی بنیاد امام رضا(ع)
تماس:
- نشانی دبیرخانه: مشهد، خیابان راهنمایی، راهنمایی ۸، شماره ۱۴/۱
- تلفن: ۳۸۴۴۵۴۳۷-۰۵۱ و ۰۹۱۵۷۷۹۸۴۶۱